emir

In situatii de persoane surprinse de avalansa, interventia cu caini are o eficienta net superioara cautarii traditionale prin sondare si una similara cu a echipamentelor speciale de localizare (daca victima era dotata cu un astfel de dispozitiv si acesta era activat la momentul declansarii avalansei). In functie de tipul avalansei, un caine este capabil sa despisteze o victima ingropata chiar si la o adancime de 5 metri.

In toate aceste situatii, reducerea timpului de depistare a victimei inseamna, in primul rand, sanse infinit mai mari ca aceasta sa fie in viata si sa se recupereze mai rapid.

Succesul oricarei misiuni de cautare si salvare depinde in primul rand de modul in care colaboreaza si sunt coordonate organismele angrenate in misiune.

In intreaga lume, institutiile care au in atributii interventia in situatii de urgenta, desi au propriile lor divizii de cautare si salvare cu caini, apeleaza in permanenta si la sprijinul organizatiilor non guvermanetale. In Romania, cautarea si salvarea cu caini, desi oarecum cunoscuta de cativa ani, nu se bucura inca de recunoasterea corespunzatoare a eficientei si utilitatii.

Facebook Twitter Email
Written on December 30th, 2011 , avalansa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

COMMENTS
    Iulia commented

    Oameni frumosi, cu caini asemenea lor si cu pasiuni frumoase! felicitari!!!

    Reply
    April 17, 2012 at 8:39 pm

Caini de Salvare Transilvania (C.S.T.) is proudly powered by WordPress and the Theme Adventure by Eric Schwarz
Entries (RSS) and Comments (RSS).

Caini de Salvare Transilvania (C.S.T.)