PROCEDURA DE REDIRECTIONARE A 2% DIN IMPOZITUL PE VENIT (PERSOANE FIZICE) SAU A 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT (FIRME):

Prin intermediul prevederii 2% din Codul Fiscal, orice contribuabil, persoana fizica, poate directiona 2% din impozitul pe venit, platit statului, catre orice organizatie non-guvernamentala (asociatie, fundatie etc.) doreste. Practic, in acest fel dumneavoastra transmiteti statului modul in care doriti sa fie cheltuita o parte din impozitul dumneavoastra pe venit. Aceasta suma nu reprezinta o sponsorizare sau donatie, ci este o parte a bugetului de stat care este directionata de catre fiecare cetatean in parte catre entitatea dorita de acesta! In situatia in care nu va exprimati optiunea privind directionarea acestor bani catre un anumit ONG, banii raman in buzunarul statului.

Daca doriti ca, prin directionarea a 2% din impozitul pe care dumneavoastra l-ati platit statului pentru salariile din anul 2017, sa sprijiniti activitatea C.S.T., completati si transmiteti, pana la data de 25 mai 2018,  doar unul din cele doua documente de mai jos, in functie de situatia in care va incadrati:

1) daca aveti doar venituri din salarii: DESCARCATI DE AICI DECLARATIA 230 si completati, citind cu atentie instructiunile de la final. Anul la care se face referire in declaratie este 2017, deoarece ne referim la impozitul pe venitul din 2017, conform fisei fiscale. Nu va faceti probleme daca nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit. Va fi calculata de catre organele fiscale. Puteti lasa casuta necompletata.

2) daca aveti venituri din alte surse (cedarea folosintei bunurilor, drepturi de autor, etc): DESCARCATI DE AICI DECLARATIA 200 si completati, (punctul III) citind cu atentie instructiunile de la final. Anul la care se face referire in declaratie este 2017, deoarece ne referim la impozitul pe venit din 2017, conform fisei fiscale. Nu va faceti probleme daca nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit. Va fi calculata de catre organele fiscale. Puteti lasa casuta necompletata. Cei care obtin pe langa salarii si alte venituri, vor completa formularul 200, la toate capitolele aferente tipului de venit obtinut, inclusiv capitolul III “Destinatia sumei reprezentand 2% din impozitul pe venitul anual datorat”.


Datele de completare a declaratiilor:

Denumire asociatiei: Asociatia pentru Caini de Salvare Transilvania
Cod de identificare fiscala:  29055110
Cont bancar (IBAN):  RO15BTRL01301205896477XX


Formularul se completeaza de mana, in doua exemplare, din care unul ramane la dvs.. Depuneti formularul direct sau trimiteti-l prin posta cu scrisoare recomandata (confirmare de primire) la Administratia Finantelor Publice de care apartineti ( aferenta localitatii care figreaza in cartea dvs.de indentitate.)

Adresele Administratiilor Finantelor Publice le gasiti AICI.

In conformitate cu O.G. nr.92/2003, art.11, alin (4), beneficiarii sumelor obtinute prin completarea formularelor 230 sau 200 nu pot obtine informatii cu caracter fiscal din care sa reiasa “identitatea vreunei persone fizice sau juridice”. In cazul in care doresc, donatorii, pot sa comunice asociatiei faptul ca au depus formularele respective.

Pentru firme – direcționați până la 20% din impozitul pe profit

Sponsorizarea a 20% din impozitul pe profit este o facilitate fiscală existentă în Codul Fiscal, dar care nu este suficient cunoscută în rândul companiilor din România.

Cum se calculează?

Suma ce poate fi redirecţionată din impozitul pe întreg anul 2017 se calculează astfel:

  • firma îşi estimează profitul anului fiscal 2017  precum şi cifra de afaceri din acest an.
  • suma de sponsorizare, dacă se încadrează în limitele prevăzute în codul fiscal (20% din impozitul pe profit, maxim 3‰ (la mie) din cifra de afaceri), se scade din impozit.
  • diferenţa din impozitul datorat o va vira către bugetul de stat, la termenul prevăzut de lege (25 ianuarie 2018).

Sponsorizarea se poate realiza și trimestrial și se deduce din impozitul pe profit al acestuia, dacă plata sumei sponsorizate se realizează pe parcursul respectivului trimestru.

Important: Până la 31 decembrie 2017 plata trebuie efectuată, pentru a se considera parte din anul fiscal în curs; dacă plata se face după 31 decembrie, va fi considerată sponsorizare aferentă anului următor. 

Daca doriti sa ne sustineti activitatea in acest fel, va rugam sa luati legatura cu noi pentru incheierea unui contract de sponsorizare.

Banii pe care dumneavoastra ii directionati vor fi folositi pentru achizitionarea echipamentului necesar voluntarilor nostrii pentru participarea la activitatea de pregatire si la misiuni de cautare.

Date de contact:

E-mail: contact@cainidesalvare.ro

Va multumim pentru sprijin !

Facebook Twitter Email
Written on March 22nd, 2012

Caini de Salvare Transilvania (C.S.T.) is proudly powered by WordPress and the Theme Adventure by Eric Schwarz
Entries (RSS) and Comments (RSS).

Caini de Salvare Transilvania (C.S.T.)