irdc0001_0

 

“Tabara Internationala pentru Caini de Salvare – CST 2012” a reunit la Baia Sprie, in Maramures, nu mai putin de 27 de voluntari si 28 de caini intr-un maraton al pregatirii cainilor de cautare si salvare din zone cu daramaturi. CST a reusit astfel, cu sprijinul  Hipermarket Cora Baia MarePurina Pro Plan, Complexul Gini House , S.C. Primula S.R.L. , S.C.Jarex S.R.L. si Remin S.A., pastrarea unei traditii de parteneriat intre echipele de voluntari romane si austriece.

La invitatia noastra, 11 prieteni dragi din Austria, membrii ai ÖRV (Österreichischer Rassehundeverein) si ÖRHB (Österreichische Rettungshundebrigade) au venit sa se pregateasca timp de o saptamana alaturi de noi. La fel au raspuns si 2 dintre angajatii Centrului Chinologic Dr.Aurel Greblea Sibiu apartinand Ministerului Adiministratiei si Internelor. Ne-am bucurat deasemenea ca Serviciul Public Salvamont Maramures ne-a sprijinit in organizarea acestei tabere si mai ales, ca am avut in randurile noastre unul dintre profesionistii acestui domeniu impreuna cu viitorul sau caine Salvamont.

Prezenta in tabara a D-lui Kurt Schafar din Austria, prestigios arbitru chinolog international si lector de nivel mondial in domeniul pregatirii cainilor de salvare, ne-a oferit ocazia sa aflam solutii la probleme pe care le credeam imposibil de rezolvat. Experienta si deschiderea sa au fost „exploatate” la maximum de catre toti participantii. De-a lungul unei saptamani am avut ocazia sa lucram impreuna, sa ne adaptam la situatii noi si sa ne testam cainii in conditii pe care nu le poti reproduce intr-un banal antrenament. Am lucrat mult in aceasta saptamana dar, la incheierea taberei, cu totii ne gandeam deja la urmatoarea noastra intalnire.

Facebook Twitter Email
Written on May 25th, 2012

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Caini de Salvare Transilvania (C.S.T.) is proudly powered by WordPress and the Theme Adventure by Eric Schwarz
Entries (RSS) and Comments (RSS).

Caini de Salvare Transilvania (C.S.T.)