tabara-cst-2013-mic

 

“Tabara Nationala pentru Caini de Salvare – CST 2013” a reunit la Izvoare, in Maramures, 19 voluntari si profesionisti cu caini intr-o sesiune de pregatire a echipelor de cautare si salvare. Pentru organizarea acestei tabere, CST a beneficiat de sprijinul Serviciului Public Salvamont Maramures, Hipermarket Cora Cluj,  Purina Pro Plan si Banca Romana de Dezvoltare.

Ne-am bucurat sa putem reuni, pentru patru zile de pregatire, echipe de cautare apartinand diverselor structuri implicate in cautarea si salvarea cu caini. Pe langa cei 13 voluntari CST, la tabara au mai participat 3 angajati ai Catedrei de Misiuni apartinand Centrului Chinologic Dr.Aurel Greblea din Sibiu (CCS) si cate un membru al Serviciilor Publice Salvamont Maramures, Alba si Satu Mare.

Participantii la tabara au avut ocazia sa lucreze efectiv, cu cainii lor, in 3 ateliere: Cautare/ Directionare, Motivare/Semnalizare si Stapan/Helper. Atelierele au fost coordonate de echipe mixte compuse din cate un voluntar CST cu experienta si un angajat al CCS. In fiecare seara s-a discutat prestatia fiecarei echipe om-caine si s-au prezentat informatii importante pentru munca de cautare. Discutiile despre misiunile reale efectuate de participanti, despre tehnicile de pregatire si alte tehnici de cautare au umplut serile taberei.

Asa cum ne-am obisnuit deja, Tabara CST s-a incheiat cu traditionala intrebare : “Cand ne mai intalnim?” Raspunsul CST este :”Curand!”

Aici si cateva poze din “Tabara Nationala pentru Caini de Salvare – CST 2013′

Facebook Twitter Email
Written on February 19th, 2013 , avalansa, evenimente, tabere

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Caini de Salvare Transilvania (C.S.T.) is proudly powered by WordPress and the Theme Adventure by Eric Schwarz
Entries (RSS) and Comments (RSS).

Caini de Salvare Transilvania (C.S.T.)