6iunie2013

Seful Salvamont Harghita ne-a sunat miercuri seara, 6 iunie, solicitand sprijinul CST pentru gasirea unui barbat disparut in cursul zilei de luni, 3 iunie, in  zona Baile Harghita. Am alertat echipa si, timp de o ora, telefoanele au sunat intr-una. Patru membri CST si-au luat o zi de concediu “inopinat” de la job-urile lor de oameni normali, cu acordul telefonic al sefilor.

Echipa era gata: Calin cu Yupi, Oana cu Fedor, Ralu, Relu si Vali. Planul: plecam la ora 2:00AM pentru ca, la ora 6:00AM, sa ajungem la Lupeni(Harghita), unde prietenul nostru Zsolt Benko ne-a promis ca ne asteapta cu cafeaua.

Deci…pregatit rucsacii(mancare, apa, haine de schimb), dormit 2 ore …sau mai putin si…la drum!

Planul a functionat. La ora 6:00AM eram la Lupeni, iar la ora 8 ne-am intalnit cu ceilalti membri ai echipelor Salvamont Harghita si cu cei ai echipei Jandarmeriei Montane la sediul Consiliului Judetean Harghita. Dupa o scurta discutie si un ceai, am pornit catre localitatea Racu. Acolo am lasat o parte din masini si ne-am continuat drumul, vreo 10 km, cu masinile Salvamontului, pana la o stana unde fusese vazut ultima oara barbatul disparut. Nimeni nu stia clar unde voia sa ajunga barbatul. Desi informatiile furnizatede oamenii de la stana erau destul de neclare, acestia ne-au indicat locul unde gasisera haina si sapca barbatului. Din acel punct am inceput cautarea. Intreaga echipa (6 salvamontisti de la formatiile Madaras, Gheorgheni si Miercurea Ciuc, 6 jandarmi montani,  5 CST-isti si 2 caini) a inceput cautarea in directia localitatii Madaras, spre care se presupunea ca barbatul s-ar fi indreptat. Terenul era cand foarte usor, cand foarte dificil. Alternau pasuni montane cu padure tanara de brad si padure matura. Ulterior am revenit la locul unde erau hainele si am continuat cautarea in acea zona. Conducatorul misiunii, Bertoki Zsolt, a decis apoi continuarea cautarii in lungul unui drum forestier care ducea la Baile Harghita, localitatea de unde provenea barbatul. Am cautat pe langa drum si am verificat o multime de cabanute situate in preajma drumului. In jurul orei 4:00PM am ajuns la un capat de vale unde ne asteptau masinile. Se incheia deci o zi de munca serioasa fara insa a avea bucuria de a gasi barbatul disparut. Eram obositi dupa noaptea nedormita si zecile de kilometri de cautare, dar multumiti ca am facut cu totii fata unei noi misiuni in Muntii Harghitei. Am pornit cu totii spre casa gandindu-ne daca puteam face mai mult, mai bine.

A fost prima misiune pentru Ralu, Relu, Vali si, mai ales, pentru Yupi! Oana, Calin si Fedor au mai adaugat una listei deschise in urma cu opt ani.

Facebook Twitter Email
Written on July 14th, 2013

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Caini de Salvare Transilvania (C.S.T.) is proudly powered by WordPress and the Theme Adventure by Eric Schwarz
Entries (RSS) and Comments (RSS).

Caini de Salvare Transilvania (C.S.T.)