bilantEste momentul unui nou bilant si, tragand linia la capatul lui 2017, concluzionam ca am fost din nou destul de ocupati.
Una dintre cele mai semnificative realizari ale lui 2017 (si in general, a intregii noastre activitati) a fost semnarea protocolului cu Departamentul pentru Situatii de Urgenta. Astfel s-a facut un pas mare pentru integrarea oficiala a echipelor civile de cautare si salvare cu caini in dispozitivele de interventie in situatii de urgenta.
Am continuat sa ne pregatim alaturi de cainii nostri pentru activitatea de cautare de persoane disparute si pe parcursul anului am participat alaturi de autoritati la 5 misiuni de cautare: in luna mai in Petreni si Folt (HD), Ocna Sugatag (MM) in Iulie, din nou in Folt (HD) in luna Septembrie si in Zlatna (AB) in luna Octombrie.
Am participat si in 2017 la examene pentru a confirma, prin intermediul certificarilor internationale, nivelul de pregatire a echipelor om-caine. Au fost doua asemenea examene: in Ebreichsdorf, AT, in luna mai  si in Wattens, AT, in luna decembrie Astfel, in prezent, avem un numar de 3 caini certificati nivel A pentru cautarea de suprafata si in daramatura (Aka, Check si Dino), precum si un caine certificat pentru cautarea in avalansa (Yukan’na). Avem in continuare alaturi de noi si cainii cu nivel elementar: Amir – padure si daramatura, Diesel – daramatura, Diamond – daramatura, Morris- padure, Didi – padure, Modjo – daramatura, Boris – daramatura.
Colaborarea cu partenerii nostri din tara si pregatirea alaturi de ei si alaturi de organizatiile de profil din strainatate au ramas la fel de importante si pe parcursul anului care a trecut.  Am organizat Tabara Nationala CST in Martie 2017, tabara la care, pe langa voluntarii CST, au mai participat angajati ai Ministerului Afacerilor Interne de la Centrului Chinologic “Dr. Aurel Greblea” Sibiu, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta al Judetului Hunedoara si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta al Judetului Arad, de asemenea un membru al Serviciilor Publice Salvamont Harghita, precum si voluntari ai Clubului Cainilor Utilitari din Bucuresti.
In luna mai am participat la Tabara Internationala Ebreichsdorf, Austria, organizata de catre ORV si ORHB, aniversand 10 ani de cand organizatiile romane si austriece se reunesc tabere comune de pregatire a cainilor de salvare.
Am continuat, de asemenea, organizarea sau participarea la evenimente cu rol social-educativ. In Februarie 2017 am luat parte ca in fiecare an la Expozitia Chinologica international organizata de ACH Cluj.
In luna Aprilie am fost din nou prezenti la Emerson Safety Days.
In luna Mai am organizat, alaturi de Cora, cea de-a noua editie a evenimentului Hiperparada Animalelor la Cluj
Am participat si in acest an la Festivalul de Toamna al Economiei Germane – Herbefest.
Va multumim pentru sustinere si speram sa va avem alaturi si in anul care urmeaza, pe care ni-l dorim la fel de interesant ca cel care s-a incheiat
Echipa CST
Facebook Twitter Email
Written on April 24th, 2018 , Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Caini de Salvare Transilvania (C.S.T.) is proudly powered by WordPress and the Theme Adventure by Eric Schwarz
Entries (RSS) and Comments (RSS).

Caini de Salvare Transilvania (C.S.T.)